Foto: Claudia Koole

Steenbergen krijgt nieuwe coalitie van Gewoon Lokaal!, Volkspartij en CDA

STEENBERGEN - Een coalitie van Gewoon Lokaal!, Volkspartij en CDA heeft de meeste kans van slagen in Steenbergen. Tot die conclusie komt informateur René Mol na de gesprekken die hij de voorbije week heeft gevoerd met alle partijen in de gemeenteraad van Steenbergen. 


De gesprekken volgden op het opstappen van de VVD uit de coalitie. Mol heeft geanalyseerd welke partijen de de meeste raakvlakken met elkaar hebben en een nieuwe coalitie zouden kunnen vormen. Daaruit is naar voren gekomen dat Gewoon Lokaal!, Volkspartij en CDA verder met elkaar in conclaaf gaan voor het opstellen van een nieuw coalitieakkoord. Deze combinatie is niet alleen tot stand gekomen op basis van inhoudelijke raakvlakken, maar ook omdat de partijen de voorkeur hebben uitgesproken om met elkaar samen te werken en dat zij samen een ruime meerderheid van 13 zetels hebben in de gemeenteraad.

Formateur

Op verzoek van de drie partijen is René Mol nog niet klaar met zijn werkzaamheden en zal hij als formateur het vervolgproces begeleiden. De komende weken gaat hij samen met de partijen aan de slag met het opstellen van een nieuw coalitieakkoord en het formeren van de nieuwe wethoudersploeg. Het streven is om eind april het coalitieakkoord gereed te hebben.

Wethouder

Donderdag maakte Petra Lepolder bekend dat zij opstapt als VVD-wethouder in het college van Steenbergen. Zij gaat vanaf 18 april aan de slag als wethouder in de gemeente Dongen. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief