Afbeelding
Foto: Will Rombouts

Levensloopbestendige woningen in Welberg en Kruisland

Door: Peter Houtepen Economie

WELBERG/KRUISLAND - Een uniek project bestaande uit acht energiezuinige levensloopbestendige hoek- en tussenwoningen, dat is Hart van Welberg.

Een levensloopbestendige woning wordt vaak geassocieerd met een woning voor senioren, maar dat hoeft niet noodzakelijkerwijs zo te zijn. Voor deze vorm van wonen wordt ook vaak gekozen door gezinnen waarvan de kinderen nog studeren of thuis wonen.

De woningen zijn geschakeld met maximaal vier woningen. Doordat de hoekwoning wordt uitgevoerd met een extra topgevel, ogen de geschakelde woningen helemaal niet als rijtjeswoningen. De levensloopwoningen hebben een achtertuin op het noorden met een houten berging. Ze worden energiezuinig ontwikkeld en voorzien van waterpomp en zonnepanelen.

In Kruisland is men aan 'Het Engels Dorp' bezig met een project van zes woningen op het voormalige terrein van Autoschadebedrijf Meestoof.

Tevens komt er in Kruisland nog een project van een aantal levensloopbestendige woningen, namelijk Het Hof van Engelbrecht. De woningen komen op de plek van de voormalige grote loodsen aan de 1e Boutweg. Echter, mede vanwege het faillissement in juli van dit jaar van Sprangers Vastgoedontwikkeling uit Breda is dit nog niet opgestart.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief