Afbeelding
Foto:

Eerste West-Brabants Dialectcafé in Steenbergen een groot succes

Algemeen

STEENBERGEN - Zondagmiddag 24 maart organiseerde Dialectwerkgroep AON R’UIS van Heemkundekring De Steenen Kamer haar eerste West-Brabants Dialectcafé in Steenbergen. 

Al vroeg kwamen er belangstellenden binnen en bij aanvang waren er 90 verwachtingsvolle mensen aanwezig in de mooie ambiance van Theaterzaal Myra Ceti. In een ongedwongen Bourgondische sfeer werden de gasten vermaakt met 15 optredens in de dialecten van Ossendrecht tot Steenbergen. Zij genoten van nostalgische, hilarische en ontroerende verhaaltjes, liedjes en gedichten. Ook de dialectquiz met woorden uit de dialecten van Stéénberrege, Berrege, Altere en De Straot, Ostrecht, Woogeraaje, Woosdrecht en Puut was een voltreffer, maar bleek niet zo eenvoudig. Er meldde zich niemand die alles goed had, dus de titel ‘Braobáánse Wal káámpiejoen’ blijft nog even in de kast liggen. 

Na afloop was er nog een gezellig samenzijn in de foyer. Het eerste dialectcafé in Steenbergen blijkt een groot succes, dat zeker een vervolg verdient. Het eerstvolgende West-Brabants Dialectcafé zal worden georganiseerd door een van onze samenwerkende dialectwerkgroepen van Heemkundekring Halchterth, Dialectgenootschap De Berregse Kamer en Heemkundekring Het Zuidkwartier.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief