Hilde Moerland (VVD) is de nieuwe wethouder van de gemeente Tholen.
Hilde Moerland (VVD) is de nieuwe wethouder van de gemeente Tholen. Foto: Rien Burgers/VVD Tholen

Hilde Moerland geïnstalleerd als nieuwe wethouder van Tholen

Door: Olaf Knook Politiek

THOLEN - Hilde Moerland (VVD) is donderdagavond benoemd tot nieuwe wethouder van de gemeente Tholen. In de raadsvergadering stemden 19 van de 21 leden in met haar kandidatuur. Ze neemt daarmee de positie over van Frank Hommel, die in januari opstapte.

Hilde Moerland werd eind februari voorgedragen als kandidaat-wethouder voor de Thoolse VVD. Gisteravond was in de raadsvergadering de stemming van haar benoeming. Van de 21 raadsleden stemden 19 mensen in met haar installatie en twee mensen blanco. Daarmee keurden een overgrote meerderheid haar benoeming goed.

‘Alles ligt klaar’

Na het afleggen van een eed is wethouder Moerland meteen in functie getreden. Burgemeester Marleen Sijbers begroette haar hartelijk als nieuw lid van de coalitie. “Alle taken liggen klaar. Vanaf morgen 09.00 uur bent u welkom en kunt u aan de slag” Ten slotte werd ook Richard Harinck toegelaten als raadslid in de gemeenteraad.

“Het is een eer dat ik ben voorgedragen voor deze positie. Ik kijk ernaar uit om de schouders eronder te zetten en aan de slag te gaan voor onze mooie gemeente”, gaf Hilde Moerland eerder aan in een persbericht.

Voortzetting Thoolse coalitie

Met Moerland als nieuwe wethouder blijven de fracties van SGP, CU en VVD samenwerken binnen de Thoolse coalitie. Eerder besloot de Thoolse VVD uit de coalitie te stappen na het vertrek van oud-wethouder Hommel. Na intensieve gesprekken en feedback vanuit de samenleving kwam de fractie terug op dat besluit.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief